Journal of Environmental Research and Technology
,
Issue11,Year,
Spring_Summer
2022
آلودگی محیط زیست ناشی از خروج خونابه مرغ بستهبندی شده یکی از بزرگترین مشکلات در عرصه تولید و توزیع این محصولات به حساب میآید. اثر عصاره لیمو و پد سلولزی بر برخی خصوصیات شیمیایی، میکروبی و ظاهری گوشت بستهبندی شده ران مرغ مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین، بدلیل اینکه در ص More
آلودگی محیط زیست ناشی از خروج خونابه مرغ بستهبندی شده یکی از بزرگترین مشکلات در عرصه تولید و توزیع این محصولات به حساب میآید. اثر عصاره لیمو و پد سلولزی بر برخی خصوصیات شیمیایی، میکروبی و ظاهری گوشت بستهبندی شده ران مرغ مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین، بدلیل اینکه در صورت جلوگیری از رشد میکروبی ترکیباتی که از ضایعات طیور انتشار مییابند نیز کاهش خواهد یافت، تأثیرات محیط زیستی این پژوهش دارای اهمیت است. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر پدسلولزی و حضور عصارهها نسبت به نمونههای فاقد پد بر عوامل میزان جذب خونابه، مهار افزایش TVN و اندیس پراکسید معنی دار (P< 0.01) است. دلیل این امر را میتوان به جذب ترکیبات موجود در خونابه توسط پد و حضور ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی عصاره نسبت داد که سبب افزایش کیفیت در نمونههای حاوی پد همراه عصاره میشوند. به ترتیب حضور 5 و 1 درصد عصاره لیمو سبب مهار افزایش بار میکروبی کل و باکتریهای سرما دوست میشود. بررسی نتایج بو، رنگ و مطلوبیت کل در نمونههای ران مرغ نشان داد که همه نمونهها در روز صفر در وضعیت خوبی قرار داشتند که با گذشت زمان استفاده از پد سلولزی در ویژگیهای بو و رنگ تغییر معنیداری ایجاد نمی کند، اما تغییرات در میزان رنگ نسبت به بوی محصول بواسطه جذب خون و کاهش ظرفیت نگهداری گوشت در طی گذر 6 روزه محسوستر است. در حالت کلی طی گذر زمان، نمونههای حاوی عصاره نسبت به نمونههای شاهد در شرایط مطلوبتری از نظر همه فاکتورها قرار گرفتند که در نتیجه از افزایش آلودگیهای میکروبی، خونابهها و سایر عوامل زیانبخش به محیط زیست جلوگیری کرد.
Manuscript profile
Rimag
Rimag is an integrated platform to accomplish all scientific journal requirements such as submission, evaluation, reviewing, editing, DOI assignment and publishing in the web.