• Home
  • محسن محمدی گلنگش

    List of Articles محسن محمدی گلنگش


  • Article

    1 - ارزیابی فنی و زیست محیطی تولید بیوگاز از بقایای کشاورزی (کلش برنج)
    Journal of Environmental Research and Technology , Issue 5 , Year 4 , Autumn_Winter 2020
    انرژی مصرفی در جهان به سرعت در حال افزایش است و انتظار می رود که منابع انرژی غیر قابل تجدید در آینده به پایان برسد؛ بنابراین روش های نوین تولید انرژی در سراسر جهان متداول شده است. ازجمله انرژیهای جدید و پاک، بیوگاز است که از تخمیر بی هوازی زیست توده تولید می شود. استان More
    انرژی مصرفی در جهان به سرعت در حال افزایش است و انتظار می رود که منابع انرژی غیر قابل تجدید در آینده به پایان برسد؛ بنابراین روش های نوین تولید انرژی در سراسر جهان متداول شده است. ازجمله انرژیهای جدید و پاک، بیوگاز است که از تخمیر بی هوازی زیست توده تولید می شود. استان گیلان با 238000 هکتار سطح زیر کشت برنج پتانسیل قابل ملاحظه ای در جهت تولید بیوگاز از بقایای آلی دارا می باشد.از این رو تحقیقی در جهت بررسی تولید بیوگاز از ترکیب کاه و کلش برنج و فضولات دامی به ترتیب با نسبت های (100-0)، (95-5)، (90-10)، (85-15)، (80-20) در سه تکرار صورت گرفت.آزمایش در دمای مزوفیلیک ب با روش هضم بی هوازی درون بطری های 5/1 لیتری انجام شد. ارزیابی اقتصادی و زیست محیطی جایگزینی بیوگاز با سوخت فسیلی با تعمیم نتایج حاصل از این پژوهش به مقیاس بزرگتر به صورت موردی در روستا پونل استان گیلان صورت گرفت نتایج نشان داد درصورت جایگزینی بیوگاز 21 درصد صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی خواهیم داشت.و از نظر زیست محیطی از انتشار 14/328 کیلوگرم CO2 در سال جلوگیری می شود. ازین رو نتیجه میگیریم که استفاده از هاضم های بیوگاز در واحد های روستایی قابل ترویج و آموزش می باشد. Manuscript profile