Knowledge of Microbiology
,
Issue2,Year,
Spring
2023
سابقه و هدف :هدف از انجام اين تحقيق بررسي و مقایسه فعاليت آنتی باکتریال عصارههاي هل، گزنه، سنبل الطیب و زعفران بر روي باكتريهاي گرم مثبت استافيلوكوكوس اورئوس و گرم منفی اشريشياكلي ميباشد.
مواد و روش ها: پس از تهیه ادویه جات ابتدا عصاره آبی آنها آماده شده و بر اساس More
سابقه و هدف :هدف از انجام اين تحقيق بررسي و مقایسه فعاليت آنتی باکتریال عصارههاي هل، گزنه، سنبل الطیب و زعفران بر روي باكتريهاي گرم مثبت استافيلوكوكوس اورئوس و گرم منفی اشريشياكلي ميباشد.
مواد و روش ها: پس از تهیه ادویه جات ابتدا عصاره آبی آنها آماده شده و بر اساس وزن خشك هر عصاره غلظتهاي مختلف تهيه گردید و با استفاده از روشهاي انتشار در سطح آگار و ايجاد چاهك در محيط حداقل غلظت بازدارندگي آنها و با روش رقیقسازی در میکرو پلیت حداقل غلظت كشندگي آنها مورد بررسي قرار گرفت. همچنین اثر بازدارندگی و کشندگی مخلوط عصارههای آبی نیز تعیین گردید.
يافته ها: بر این اساس عصاره زعفران دارای بیشترین اثر آنتی باکتریال و عصاره هل دارای کمترین اثر آنتی باکتریال برروی هر دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی بودند، گرچه اثر آنتی باکتریال همه عصارهها بر روی باکتری گرم مثبت بیشتر بود.
بحث: گیاهان دارویی می توانند بعنوان مکمل دارویی اثرات ضد میکروبی داشته باشند وعوارض کمتری را نسبت به مصرف داروهای شیمیایی داشته باشند.
Manuscript profile
Rimag
Rimag is an integrated platform to accomplish all scientific journal requirements such as submission, evaluation, reviewing, editing, DOI assignment and publishing in the web.