راهکاری نوین برای کمک به محیط زیست در مقابله با سالمونلا
محورهای موضوعی : Environmental impact assessment
علی مداحیان
1
,
رضا ناصری هرسینی
2
,
هوشنگ دهقان زاده
3
,
سید موسی سعادت میرقدیم
4
,
مرضیه علیدوست
5
,
حامد کیومرثی
6
1 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
2 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
3 - استادیار علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
4 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
5 - گروه تحقیقات محصولات باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان،AREEO، رشت، ایران
6 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
کلید واژه: آلودگی, ایمنی, سالمونلا, محدودیت غذایی,
چکیده مقاله :
باکتری سالمونلا بهطور طبیعی در دستگاه گوارش حیوانات وجود دارد و میتواند از طریق غذا، آب و محیط زیست به انسانها منتقل شود. این مطالعه به بررسی تأثیر محدودیت غذایی و چالش با سالمونلا پرداخته است. به این منظور، 240 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308، در 4 تیمار و 6 تکرار در هر تیمار به طور تصادفی تقسیم شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد و تیمارها شامل: 1)تیمار شاهد (C)، 2) محدودیت خوراک (FR)، 3) چالش با سالمونلا بدون محدودیت خوراک (S)، 4) محدودیت خوراک و چالش با سالمونلا (FR+S) بودند. شمار باکتریهای روده کور، عملکرد رشد، ایمنی همورال و ریختشناسی روده مورد بررسی قرار گرفت. برای اعمال محدودیت خوراک، هفته دوم پرورش، خوراک گروههای موردنظر به اندازهی 80% خوراک گروههای تغذیهی آزاد محدود شد. نتایج مطالعه نشان داد که در هفته دوم، گروه تحت محدودیت غذایی و چالش با سالمونلا بهطور معنیداری افزایش وزن کمتری نسبت به گروههای دیگر داشتند (05/0P<). این گروه کاهش در تیتر آنتیبادی و پاسخ ایمنی سلولی را نیز نشان داد که میتواند اثرات مضری بر سلامت پرندگان و بهرهوری کلی داشته باشد (05/0P<). وزن ارگانهای لنفاوی این گروه نیز در پاسخ به تنش مضاعف کاهش یافت (05/0P<). در سن 42 روزگی، گروه چالش داده شده با سالمونلا و محدودیت غذایی بیشترین دفع سالمونلا را نسبت به گروه با چالش سالمونلا و بدون محدودیت غذایی داشتند. این یافتهها نشان میدهد که مدیریت مناسب تغذیه و بهداشت میتواند به کاهش انتشار منابع آلودگی و در نتیجه کاهش اثرات محیط زیستی کمک کند.
Salmonella bacteria naturally exist in the gastrointestinal tract of animals and can be transmitted to humans via contaminated food, water, and the environment. This study aimed to evaluate the effects of feed restriction and Salmonella challenge on broiler chickens. A total of 240 one-day-old Ross 308 broiler chicks were randomly assigned to four treatment groups, each with six replicates, in a completely randomized design: (1) Control (C), (2) Feed Restriction (FR), (3) Salmonella challenge without feed restriction (S), and (4) Combined Feed Restriction and Salmonella challenge (FR+S). Parameters measured included cecal bacterial counts, growth performance, humoral immunity, and intestinal morphology. Feed restriction was implemented during the second week of rearing by limiting feed intake to 80% of that of ad libitum-fed groups. Results showed that in the second week, birds in the FR+S group exhibited significantly lower weight gain compared to other groups (P<0.05). Additionally, this group showed reduced antibody titers and cellular immune responses, indicating potential adverse effects on bird health and overall productivity (P<0.05). The weights of lymphoid organs were also decreased in response to the combined stressors (P<0.05). At 42 days of age, the group challenged with Salmonella and subjected to feed restriction showed the highest Salmonella shedding compared to the group challenged with Salmonella without feed restriction. These findings highlight the importance of optimized nutritional and sanitary management in minimizing the spread of environmental contaminants.
