کارکرد زنان در اقتصاد مقاومتی
الموضوعات :سکینه گنج خانلو 1 , مریم علی زاده 2
1 - طلبه سطح سه، رشته تفسیر علوم قرانی حوزه علمیه زینبیه استان البرز، البرز، ایران
2 - دکتری مدرسی معارف اسلامی و مدرس، گروه قرآن و متون اسلامی، دانشکده معارف اسلامی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: اقتصاد مقاومتی, زنان, خانواده, فرهنگسازی, رشد اقتصادی,
ملخص المقالة :
کارکرد زنان در اقتصاد مقاومتی از دلایل مهم و تأثیرگذار بر جامعه و خانواده و به خصوص اقتصاد جامعه و خانواده هستند و توجه به اصول حاکم بر شخصیت زن، خاستگاه و منشأ تمایز بین کارکرد در اقتصاد مقاومتی زن و مرد نیز تفاوتهای زیستی، رفتاری و اقتصادی و هم چنین تفاوتهای تشریعی سبب میشود که در اندیشه دینی با وجود آنکه اشتغال به عنوان یک حق برای زنان محسوب میگردد، ولی هرگز به عنوان یک تکلیف اقتصادی بر ایشان تحمیل نمیشود. آنها با ایجاد نگرشهای اقتصاد مقاومتی میتوانند زمینهساز خانواده و جامعه سالم و پرطراوت و به دور از بدیها باشند در این مقاله با استفاده از شیوه اسنادی تلاش داریم، به پیامدهای کنشهای اقتصادی، در محقق شدن سبک زندگی اسلامی و نیل به اقتصاد مقاومتی و دگرگونی در خانواده، پرداخته شود که نخست زن و خانواده و جامعه و اقتصاد مقاومتی را تعریف کرده و در ادامه به آثار غیرقابلانکار زنان چه از نگاه مثبت و چه از نگاه منفی موضوع توجه میشود و درنهایت با توجه به یافتهها تلاش میشود که روند تغییرات در آینده با تأکید بر اقتصاد مقاومتی احصاء گردد.
1- آذری موفق، م. (1385). نقش زنان در فرهنگ¬سازی اقتصاد مقاومتی. مجله نامه فرهنگ و ارتباطات، 4(1)، 26-41.
2- برقی، ح.، قنبری، ی.، حجاریان، ا.، و محمدی، م. (1390). بررسی توزیع فضایی فعالیت¬های پایه¬ای اشتغال زنان در بخش¬های اقتصادی کشور. فصلنامه مطالعات اجتماعی-روا¬نشناختی زنان، 9(3)، 193-167.
3- بهرامی، ن. (۱۳۹۹). بررسی نقش زنان درتحقق مؤلفه¬های اقتصادمقاومتی. فصلنامه تحلیل خبری سازمان بسیج جامعه زنان
4- بیدی، ح.، و بیدی، ز. (1395). جایگاه زن در اقتصاد مقاومتی. دومین کنفرانس جامع و بین¬المللی اقتصاد مقاومتی.
5- خزعلی، ک.، و آیت¬اللهی، ز. بررسی نقش و ابعاد تأثیرگذاری زنان در اقتصاد مقاومتی. شورای عالی انقلاب فرهنگی. بازیابی-شده در 20 اردیبهشت 1399 از بررسی نقش و ابعاد تأثیرگذاری زنان در اقتصاد مقاومتی https://sccr.ir.News/11178/1/
6- رجاییان، م.، و باقرپور، پ. (1394). بررسی دلایل موثر بر نرخ همکاری اقتصادی زنان با رویکرد پویایی¬شناسی سیستم. فصلنامه مطالعات اجتماعی-روانشناختی زنان، 13(2)، 36-7.
7- زندی، ف.، دامن¬کشیده، م.، و مرادحاصل، ن. (1391). نقش و جایگاه رشد اقتصادی بر همکاری زنان در کشورهای منتخب آسیا. فصلنامه علمی-پژوهشی زن و فرهنگ، 3(11)، 125-111.
8- علمی، ز.، و روستائی شلمانی، خ. (1393). اثر پیشرفت بر همکاری اقتصادی زنان کشورهای منا با استفاده از شیوه پانل پروبیت کسری. پژوهشهای رشد و پیشرفت اقتصادی، 4(14)، 28-11.
9- کریمی¬موقاری، ز.، نظیفی نایینی، م.، و عباسپور، س. (1392). دلایل اقتصادی موثر بر اشتغال زنان در ایران. فصلنامه مطالعات اجتماعی-روان¬شناختی زنان، 11(3)، 53-80.
10- نظامی¬وند چگینی، ز.، و سرایی، ح. (1392). دلایل موثر بر همکاری زنان شهر تهران در نیروی کار. مجله برنامه¬ریزی رفاه و پیشرفت اجتماعی، 15، 45-1.
11- نوفرستی، م. (۱۳۹۱). ریشه واحد و همجمعی در اقتصاد سنجی. تهران: انتشارات درسا.
12- واعظ¬زاده، ر. (1395). بررسی نقش زنان در اقتصاد مقاومتی. کنفرانس بین¬المللی و آنلاین اقتصاد سبز.