تعهدات اخلاقی طرفین در قراردادهای نفتی بای بک (بیع متقابل) در ایران
الموضوعات :فرزام اردلان 1 , نجات علی الماسی 2 , منصور عطاشنه 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی.دبی
2 - دانشگاه تهران
3 - دانشگاه شهید چمران
الکلمات المفتاحية: تعهد اخلاقی, قراداد, بیع متقابل, تعهدات طرفین,
ملخص المقالة :
مقاله پیش رو سعی در بررسی پیرامون اصول قراردادی حاکم بر قراردادهای بای- بک در ایران دارد که به کرات توسط شرکت ملی نفت ایران که در مقام نمایندگی وزارت نفت ایران انجام وظیفه می کند مورد استفاده قرار می گیرند. کشور ایران با دارا بودن مقادیر قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز طبیعی به عنوان دومین تولید کننده و صادر کننده نفت در جهان و همچنین دومین کشور بزرگ دارنده ذخایر گازی در جهان رتبه بندی می شود در خصوص دو حوزه ی بسیار مطلوب جهت سرمایه گذاری شدن توسط سرمایه گذاران (خارجی) ر ایران می توان به توسعه ی منابع نفتی و نیز گاز طبیعی اشاره کرد که همچنان نیاز به یک سرمایه گذاری خیره کننده را می طلبد. اختیاری کردن قراردادهای خدماتی بای- بک توسط شرکت نفت ایران به عنوان یک نیروی محرکه در جذب سرمایه خارجی و همچنین دانش عملی و مهارت لازم جهت توسعه صنعت نفت ایران که ستون فقرات اقتصاد ایران به شمار می رود از اهمیت خاصی برخوردار است. این مقاله در نظر دارد علاوه بر شناسایی قراردادهای بای بک به بررسی حقوق و تعهدات تمهید شده در این دسته از قراردادهای نفتی برای طرفین متعاقدین( پیمانکار و کارفرما ) پرداخته که طی مباحث پیش رو به ترتیب اولویت مورد بحث واقع خواهند شد.
کلایوام.اشمیتوف، حقوق تجار بین الملل، جلد اول.ترجمه دکتر بهروز اخلاقی.انتشارات سمت.چاپ اول 1387.
نفت توسعه دیر هنگام و انقلاب، ترجمه سعید میر ترانی. انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)، چاپ اول 1389.
اقتصاد انرژی.ترجمه سید جعفرحسینی و جلال دهنوی. انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) چاپ اول 1390
مدیریت قراردادهای بین المللی.ترجمه .محمد رضا اربابی.انتشارات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) چاپ اول1389.جلد اول.
اصول قراردادهای بازرگانی بین المللی.ترجمه محمد علی نور.انتشارات گنج دانش.چاپ اول 1378.
5 |
نوع مقاله: پژوهشی
صفحات 18 - 5
تعهدات اخلاقی طرفین در قراردادهای نفتی بای بک (بیع متقابل) در ایران
فرزام اردلان 1
نجات علی الماسی 2
منصور عطاشنه 3
چکیده
مقاله پیش رو سعی در بررسی پیرامون اصول قراردادی حاکم بر قراردادهای بای- بک در ایران دارد که به کرات توسط شرکت ملی نفت ایران که در مقام نمایندگی وزارت نفت ایران انجام وظیفه می کند مورد استفاده قرار می گیرند.
کشور ایران با دارا بودن مقادیر قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز طبیعی به عنوان دومین تولید کننده و صادر کننده نفت در جهان و همچنین دومین کشور بزرگ دارنده ذخایر گازی در جهان رتبه بندی می شود در خصوص دو حوزه ی بسیار مطلوب جهت سرمایه گذاری شدن توسط سرمایه گذاران (خارجی) ر ایران می توان به توسعه ی منابع نفتی و نیز گاز طبیعی اشاره کرد که همچنان نیاز به یک سرمایه گذاری خیره کننده را می طلبد.
اختیاری کردن قراردادهای خدماتی بای- بک توسط شرکت نفت ایران به عنوان یک نیروی محرکه در جذب سرمایه خارجی و همچنین دانش عملی و مهارت لازم جهت توسعه صنعت نفت ایران که ستون فقرات اقتصاد ایران به شمار می رود از اهمیت خاصی برخوردار است. این مقاله در نظر دارد علاوه بر شناسایی قراردادهای بای بک به بررسی حقوق و تعهدات تمهید شده در این دسته از قراردادهای نفتی برای طرفین متعاقدین( پیمانکار و کارفرما ) پرداخته که طی مباحث پیش رو به ترتیب اولویت مورد بحث واقع خواهند شد.
واژگان كليدي
تعهد اخلاقی، قراداد، بیع متقابل، تعهدات طرفین.
[1] . دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، واحد امارات، دانشگاه آزاد اسلامی.دبی، امارات.
Email: fardalan87@gmail.com
[2] . استاد تمام حقوق خصوصی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. (نویسنده مسئول)
Email: Najadalialmasi@gmail.com
[3] . استادیار حقوق تجارت بین الملل دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
Email: Matash1338@yahoo.com
تاریخ دریافت: 13/12/1398 پذیرش نهایی: 19/4/1398