ارتباط صنعت و دانشگاه: درس های آموخته و تجربه های اندوخته
الموضوعات :
1 - بنیانگذار گروه صنعتی الکتروکویر
الکلمات المفتاحية: ارتباط صنعت و دانشگاه, استاندارد, اخلاق حرفه¬ای, تجربه¬های اندوخته, آموزش دانشگاهی,
ملخص المقالة :
در چند دهۀ گذشته چالش «ارتباط صنعت و دانشگاه» مهم ترین مسئلۀ جاری کشور بوده است. «استاندارد و نگرش استانداردی» نوعی تفکّر کاربردی است که از تجمیع تجارب جهانی و دانش همگانی سامان گرفته است. یکی از مهم ترین واژگان همۀ استانداردهای تدوین شده در سطوح بین المللی، ملّی و سازمانی کلمۀ «علّت ریشه ای» است. ضمانت پویایی و پایایی صنعت، رعایت همه جانبۀ استانداردهای ضروری است. فرهنگ صنعتی با پذیرش و کاربست استاندارد در ابعاد گوناگون تولید و خدمت، بالنده می شود و اثرگذاری خود را به زیبایی ابراز می کند. دست اندرکاران حوزۀ تدبیر و اجرا در مسئلۀ ارتباط دانشگاه و صنعت، بایستی اهتمامی بیش از پیش به رعایت« اخلاق حرفه ای و مهندسی» است. جان مایۀ این سخن، تعهّد به صداقت و باورداشتن اثرگذاری است. شناختن و به کاربردن منشورهای اخلاق مهندسی در سطح جهان نه تنها نگاه را ژرف آگین می کند بلکه حوزۀ تعهّد عمل را نیز گسترش می دهد. اخلاق ضرورت پایه برای توسعۀ علمی پایدار است. بازپردازش موضوع تحصیلات و آموزش در پهنۀ دانشگاه، یک چالش بسیار مهم است. تحصیلات دانشگاهی نظری است و رویکردی مهارتی یا حرفه ای شدن ندارد. هدف صنعت در منابع انسانی، پرورش صنعتگر ماهر به قصد انجام کار است. پل ارتباطی دانشگاه و صنعت با هدف کاربست درس های آموخته و تجربه های اندوخته قابل اعتماد است.
1. سازمان بین المللی استانداردسازی. الزامات سیستم مدیریّت کیفیّت. ISO 9001:2015 . ویرایش پنجم. ترجمه: سیّدمحمّد رضا حسینیان. تهران: مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران، 1394ش.
2. داوری اردکانی،رضا. کتاب مقاله ها: همایش فرآیند استاندارد آموزش و آموزش استاندارد در چرخۀ آموزش کشور. فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران: 1393ش.
3. فنایی؛ محمّدمهدی. سخنرانی در مؤسّسۀ دانشگاهی جواد الائمه یزد: 22 اردیبهشت 1394ش.
4. خاکی صدّیق؛ علی. مقدّمه ای بر اخلاق پژوهشی و اخلاق مهندسی. ویراست 3، چاپ اوّل. تهران: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدّین طوسی، 1397ش. 5. حسینی، سیّدحجّت الحق. مصاحبۀ تاریخ شفاهی با خانم عظمی عدل؛ خرداد 1398ش.