جداسازی و تعیین مقاومت آنتی¬بیوتیکی سالمونلا و استافیلوکوکوس جدا شده از جیره غذایی سگ و گربه
الموضوعات :ابراهیم جانمحمدی فیروز 1 , مهدی شریفی سلطانی 2 , عاطفه بزرگی 3
1 - دانش آموخته دکترای دامپزشکی، گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
2 - استادیار، گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران.
3 - گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
الکلمات المفتاحية: مقاومت آنتی¬بیوتیکی, سالمونلا, استافیلوکوکوس, جیره غذایی, سگ, گربه.,
ملخص المقالة :
آلودگی باکتریایی و استفاد گسترده از آنتی بیوتیک ها، منجر به ظهور باكتري های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می گردد. هدف از این مطالعه، جداسازی سالمونلا و استافیلوکوکوس از جیره غذایی مورد استفاده برای سگ و گربه و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها می باشد. 50 نمونه جیره غذایی خشک سگ و گربه در سال 1398 جمع آوری شدند. جهت جداسازی سالمونلا، از کشت در محیط سلنیت F مایع، بیسموت سولفید،گزیلوز – لیزین – دزوکسی کولات و کروم سالمونلا آگار و جهت تشخیص استافیلوکوکوس، بردپارکر و مانیتول سالت آگار استفاده شد. تست آنتی بیوگرام با روش انتشار از دیسک انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS ، آزمون مجذورکای و تی -مستقل صورت گرفت (05/0≥p). آلودگی به سالمونلا و استافیلوکوکوس به ترتیب در غذای سگ 72% و 20% و در غذای گربه به ترتیب 26% و 80% بود. میزان 100% از غذا خشک فله ای گربه آلوده به سالمونلا و استافیلوکوکوس و 100% از نمونه های غذای فله ای خشک سگ به سالمونلا آلوده بودند. 100% از سویه های سالمونلا نسبت به تمامی آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند. بین میزان آلودگی باکتریایی و نوع جیره غذایی را بطه معنا داری وجود داشت (05/0≥p ). وجود باکتری ها همراه با مقاومت آنتی بیوتکی در این تحقیق مشخص شد. رعایت اصول بهداشتی و ارزیابی های میکروبی جهت کنترل و پیشگیری از آلودگی مواد غذایی به باکتری ها لازم است.
1. Nemser SM, Doran T, Grabenstein M, McConnell T, McGrath T, Pamboukian R, et al. Investigation of Listeria, Salmonella, and toxigenic Escherichia coli in various pet foods. Foodborne Pathogens and Disease. 2014;11(9):706-709.
2. Feng T, Keller LR, Wang L, Wang Y. Product quality risk perception and decisions: contaminated pet food and lead-painted toys. Risk Analysis. 2010;30 (10):1572–1589.
3. Quinn PJ, Markey BK, Leonard FC, Fitzpatrick ES, Fanning S. Concise review of veterinary microbiology. 2nd Edition, New Delhi, India, 2015;pp: 20-22.
4. Heyse S, Leigh FH, Woolston J, Sulakvelidze A, Charboneau, D. Bacteriophage Cocktail for biocontrol of Salmonella in dried pet food. Journal of Food Protection. 2015;78 (1): 97-103.
5. Morris DO, Mauldin EA, O'Shea K, Shofer FS, Rankin SC. Clinical, microbiological, and molecular characterization of methicillin-resistant Staphylococcus aureus infections of cats. American Journal of Veterinary Research. 2006;67(8):1421-1425.
6. Kim MK, Yoon HY, Lee MH, Kim JH. Canine pyometra associated with Bacillus species: a case report. Veterinarni Medicina. 2018;63(03):143–149.
7. Soltan Dallal MM, Rahimi Forushani A, Sadigh Maroufi S, Sharifi Yazdi K. The comparison of PCR technique and API-20E kit with the conventional biomedical methods for the identification of Salmonella species in laboratory. Medical Laboratory Journal. 2011;5 (2):20-27.
8. Amini K, Nasr H, Kheykhah B. Molecular detection of Salmonella bacteria isolated by PCR from ostriches samples in Sirjan district of Kerman province. New Cellular and Molecular Biotechnology Journal. 2018;9(33):31-38.
9. Khoori E, Ataye Salehi A, Khoori M. Determination of antibiotic resistance pattern of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from the food samples by multiplex PCR. Journal of Food Microbiology. 2018;4(4):21-30.
10. Ranazanzadeh R, Moradi G, Zandi S, Mohammadi S., Rouhi, S, Pourzare, M, et al. A survey of contamination rate and antibiotic resistant of Gram-negative bacteria isolated from patients in various wards of Toohid and Besat Hospitals of Sanandaj city during 2013-2014 years. Pajouhan Scientific Journal. 2016;14(3):11-19.
11. Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing. 27th Edition. CLSI supplement M100. 2018;pp: 32-39 and 56-63.
12. Burt S. Essentialoils: their antibacterial propertied and potential application in foods-a review. International Food Mashinicrobiology. 2004;94(3):223-253.
13. Lambertini E, Buchanan RL, Narrod C, Pradhan AK. Transmission of bacterial zoonotic pathogens between pets and humans: the role of pet food. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2016;56(3):364-418.
14. Awosile BB, McClure JT, Saab ME, Heider LC. Antimicrobial resistance in bacteria isolated from cats and dogs from the Atlantic Provinces, Canada from 1994-2013. Canadian Veterinary Journal. 2018;59(8):885-893
15. Taheri Mirghaed A, Yunesian M, Dargahi H, Bahonar A, Bahrami A, Lalehgani A, et al. The relationship between contact with pets and domestic animals and their owners’ mental health and personality trait. Payavard Salamat. 2013;7(1): 21-31.
16. Oni RA, Lambertini E, Buchanan RL. Assessing the potential for Salmonella growth in rehydrated dry dog food. Food Contamination. 2016;20 (2016): 3.
17. Olatunde GA, Atungulu GG. Chapter 3 - emerging pet food drying and storage strategies to maintain safety. Food and Feed Safety Systems and Analysis. 2018;pp: 45-61.
18. Mir R, Rashki Ghalehnoo Z. Frequency and antimicrobial resistance pattern of salmonella spp in asymptomatic rural dog in Zabol. New Findings in Veterinary Microbiology. 2018;1(1): 44-50.
19. Stogdale, L. One veterinarian's experience with owners who are feeding raw meat to their pets. Canadian Veterinary Journal. 2019;60(6):655-658.
20. Strohmeyer RA, Morley PS, Hyatt DR, Dargatz DA, Scorza AV, Lappin MR. Evaluation of bacterial and protozoal contamination of commercially available raw meat diets for dogs. Journal of the American Veterinary Medical Association. 2016;228(4):537-542.