جایگاه خدمات گردشگری در اولویّت بندی خدمات رفاهی مورد نیاز فرهنگیان
محورهای موضوعی : مطالعات اجتماعی و گردشگری، جامعه شناسی گردشگریغلامرضا بابائی 1 , آرش قهرمان 2
1 - جهاد دانشگاهی
2 - جهاد دانشگاهی
کلید واژه: اولویت¬های رفاهی, مراکز اقامتی و گردشگری, اوقات فراغت و فرهنگیان,
چکیده مقاله :
یکی از متغیرهایی که رضایتمندی نیروها را در سازمان به دنبال دارد، توجه به نیازهای رفاهی آنان است. هدف از این پژوهش، شناسایی و اولویتبندی نیازهای رفاهی فرهنگیان استان خراسان رضوی است و درصدد است به صورت روشمند و علمی به این سؤال پاسخ دهد که: اولویتبندی خدمات رفاهی فرهنگیان چگونه است؟ با عنايت به مسأله تحقيق، از روش تحقيق کمی از نوع پيمايشي استفاده شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی. نوع تحلیل، توصيفيـ همبستگی ميباشد. واحد مشاهده و تحليل، فرد (فرهنگی) است. جامعه آماری شامل: کارکنان آموزشی در سه دوره ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و کارکنان اداریِ آموزش و پرورش استان خراسان رضوی مشغول به کار در زمان تحقیق میباشد. نتایج یافتهها بر اساس میزان اهمیت هر یک از مؤلفه خدمات رفاهی نشان میدهد، خانههای معلم (مراکز اقامتی و گردشگری) با میانگین11/4، در اولویت اول اهمیت خدمات رفاهی قرار دارد، تعاونی مصرف با میانگین 08/4 و وام ضروری با میانگین 05/4 در اولویتهای بعدی قرار دارند. بنابراین نتیجهگیری میشود، فرهنگیان استان، مراکز اقامتی و اسکان را که یکی از مؤلفههای مهم گردشگری در سفرهای داخلی است، مهمترین اولویّت رفاهی خود میدانند.
Providing welfare services may well contribute to the satisfaction of the staff working in an organization. Therefore, this study sought to identify and prioritize welfare services required for Khorasan Razavi teachers using a systematic scientific method. To this end, the study applied a survey method. Therefore, this quantitative study is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of analysis method, taking individuals (teachers) as the unit of observation and analysis. The statistical population of the study comprised the teachers teaching primary school, first secondary school, and second secondary school level, and the administrative staff of the education department of Khorasan Razavi province. The results of the study (in order of importance) revealed that Teacher’s Accommodation and Tourism Centers was the most important welfare service with an average rate of 4.11, followed by the consumer cooperative and loan facilities, with average rates of 4.08 and 4.05, respectively. It could therefore be concluded that accommodation centers hold the highest priority in the viewpoint of the province’s teachers for domestic trips.
باری، نورمن(1380) رفاه اجتماعی، ترجمه: سید اکبر میر حسنی و سید مرتضی نوربخش، تهران: سمت.
بهرامی، گودرز(1399) بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر برمنزلت اجتماعی معلمان، دوفصلنامه علمی- ترویجی راهبردهای نوین تربیت معلمان سال پنجم، شماره نهم، ص 137.
حسـن پور، محمد(1390) بررسـی عوامـل مؤثـر بـر ارتقـای پایـگاه اجتماعـی معلمـان از دیـدگاه معلمـان شـهر بومهــن. پایان-نامــه کارشناســی ارشــد رشــته جامعه شناســی، دانشــگاه رودهــن.
رفیع پور، فرامرز(1370) جامعه روستایی و نیازهای آن، چاپ دوم، تهران: شرکت سهامی انتشار.
رفیع پور، فرامرز(1380) کندوکاوها و پنداشته¬ها، چاپ یازدهم، تهران: شرکت سهامی انتشار.
صدیق اورعی، شهیده (1388) طرح پژوهشی بررسی اولویت¬های رفاهی و شیوه¬های برنامه¬ریزی رفاهی در خانواده¬های منطقه 9 شهر مشهد. جهاد دانشگاهی مشهد.
صدیق اورعی، غلامرضا و همکاران (1398) مبانی جامعه شناسی (مفاهیم و گزاره¬های پایه) چاپ اول، قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.
طالب، مهدی (1381) تأمین اجتماعی، مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
علی محمدی، غلامعلی و وطنی، علی(1394) «نیازسنجی آموزشی و رفاهی- خدماتی کارکنان زن آموزش پرورش (مطالعه موردی استان گلستان)»، مقاله ارائه شده در کنفرانس بین¬المللی یافته¬های نوین پژوهشی در علوم مهندسی و فن¬آوری با محوریت پژوهش¬های نیاز محور. گرگان: دانشگاه آزاد گرگان.
موسوی، محمد و میرطاهر، محمدعلی(1388) مفاهیم و نظریه¬های رفاه اجتماعی، تهران: دانژه.
میجلی، جیمز(1378) رفاه اجتماعی در جهان، ترجمه محمد تقی جغتایی و فریده همتی، تهران: دانشگاه علوم بهزیستی.
میرغفوری، سید حبیب¬الله و صیادی، حسین (1386) «شناسایی، تجزیه و تحلیل و رتبه¬بندی عوامل مؤثر بر بهره¬وری معلمان (مورد مطالعه: معلمان استان یزد)». مجله علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، زمستان 1386 دوره سوم، سال چهاردهم شماره 4 .ص 158-133.
نویدی، احد و برزگر، محمود (1382) «راه¬های ارتقای منزلت اجتماعی معلمان»، فصلنامه تعلیم و تربیت، شماره 74.
Abid, M., Schilling, J., Scheffran, j., & Zulfiqar, f. (2016). Climate change vulnerability, adaptation and risk perceptions at farm level in Punjab, Pakistan. Science of the Total Environment.
Anwar, S., & Hamilton, J. (2020). Tourism into the future —towards 2020, and beyond. Tourism Recreation Research, 85-77.
Daigle, C., & Vasseur, L. (2019). Is it time to shift our environmental thinking? A perspective on barriers and opportunities to change. Sustainability, 2010.
Edgell & Swanson (2013). Tourism policy and planning: Yesterday, today, and tomorrow. Routledge. East Carolina : Routledge.
Enfedaque, N., & Martínez, M (2014). El impacto económico de los desastres naturales. eXtoikos, 101-99.
Kattumuri, R. (2018). Technology as a Driver for Governance by the People for the People. In Governance and Governed. 164-155.
Leen, C., & Chen, M. (2021). Journal of Cleaner Production. Ec (Miller)ological footprint, tourism development, and country risk: international evidence. 23-1.
Manzoor, F., Wei, L., & Asif, M. (2019). he contribution of sustainable tourism to economic growth and employment in Pakistan. International journal of environmental research and public health. 3785 , (19) 16.
Miller. (2021). Abrupt new realities amid the disaster landscape as one crisis gives way to crises. Hospitality and Tourism Themes. 311-304.
Nepal, R., Al Irsyad, M., & Nepal, S.(2019). Tourist arrivals, energy consumption and pollutant emissions in a developing economy–implications for sustainable tourism. Tourism Management.154-145.
OECD. (2018). OECD tourism trend and policies policues. Paris: OECD publisher.
Olsen, D. (2012). Negotiating identity at religious sites: a management perspective. Journal of Heritage Tourism, 7, 359-366.
Pan, X., Rasouli, S., & Timmermans, H. (2021). Investigating tourist destination choice: Effect of destination image from social network members. Tourism Management . 104217,83.
Rutty, M., & Scott, D. (2010). Will the Mediterranean become “too hot” for tourism? A reassessment. Tourism and Hospitality Planning & Development , 281-267.
Sarkodie, S. & Strezov, V. (2019). Effect of foreign direct investments, economic development and energy consumption on greenhouse gas emissions in developing countries. Science of the Total Environment, 871-862.
Unwto annual report. (2020). https://www.unwto.org/world-tourism-day-2020.
Wang , B., Zheng, X., Zhang, H., Xiao, F., Gu, H., Zhang, K., & Yan, Q. (2020). Bacterial community responses to tourism development in the Xixi National Wetland Park, China. . Science of the Total Environment, 11-1.
WTTC. (2019). Travel & tourism economic impact 2017 European Union LCU. London: World Travel & Tourism Council. Retrieved from .